Oznaka: sladica

KULINARIKA IN RECEPTI

FOTO: 10 idej za sladice z borovnicami, od pite do tiramisuja!

Borovnic je letos v izobilju, in če jih imamo preveč, da bi vse pozobali sveže, so odlične tudi v sladicah. Pripravili smo nekaj idej z...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Hitra, nezahtevna pita z makovimi semeni in jagodami

To odlično osvežilno in hkrati bogato pito lahko pripravite na 3 načine – s kupljenim listnatim testom, s piškotnim...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Hitro in osvežilno pecivo s kosmuljami in borovnicami (brez tehtanja)

Pecivo, ki ga pripravimo s sestavinami, odmerjenimi s skodelico, je bilo včasih zelo priljubljeno (se spomnite, ko smo sestavine odmerjali...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Hitra, preprosta, sezonska in zelo dišeča limonino bezgova pita

Pita brez peke je stalnica povsod, kjer ni preveč časa za pripravo sladic – a ni zato nič manj okusna. Nadev pa je tokrat zelo...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Super hitra torta z jagodami – iz palačink!

Obožujemo jagode. Obožujemo sladice. Še bolj pa obožujemo hitro in preprosto pripravljene sladice. Prav vse to združuje ta torta iz...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Ekspresna sladica, ki preseneti tudi gurmane: Sladoled na poseben način

Menda je že čas za prvi sladoled, pa naj bo tokrat takšen, da je tudi malo topel. Sladoled z vročimi malinami! Težko bi sploh rekli,...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Hitre in osvežilne: čokoladne kroglice z jagodnim nadevom

Čokoladne kroglice lahko naredimo na zares preprost način iz sestavin, ki jih imamo doma. Če je ostalo kaj jagod, so tele kot nalašč...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

RECEPT: Sladke kroglice z okusom potice

Včasih je potica prevelik zalogaj – bodisi se je še nismo nikoli lotili, bodisi nimamo pravega recept, včasih pa le zmanjka časa....

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Tako naredite domačo čokolado po meri – z dodatki po vašem okusu

Katera je vaša najljubša čokolada? Med najbolj priljubljenimi so gotovo čokolade s celimi lešniki, a vsak ima svoj okus in svoje...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Pecivo “rumov lonec” z veliko sadja in s čokolado

Rumov lonec je originalno avstrijska “jed” – lonec ruma, v katerega nadevamo različno sadje, mešanico pa ponavadi...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Kako pripravimo svoj domači marcipan (in marcipanove kroglice)?

V slaščičarstu zmlete ali narezane mandlje uporabljajo za peko različnih kolačev in piškotov, največ pa jih predelajo v marcipan.

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Noro preprosta sladica namesto krofov: Šmorn iz kruhovih šnit

Če ste si zaželeli krofa, miške ali flancata, pa nimate časa za pripravo ocvrte kvašene sladice, lahko malce pogoljufate in dosežete...

Preberite več
Close