Oznaka: recept

KULINARIKA IN RECEPTI

Noro dobre palačinke z jabolčnim nadevom

Palačinke za sladico, kosilo, večerjo – kadarkoli, ko se začne šola! Tokrat z okusnim in zdravim, domačim nadevom. Sestavine:...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

RECEPT: Testeninska solata kot priloga ali samostojna hladna glavna jed

Solata s testeninami je v bistvu bogata solata, ki ohlajena zelo prija v vročih dneh. Lahko je priloga ali pa samostojna jed. Pripravimo...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

RECEPT: Znate še pripraviti domačo skuto kot včasih?

Skuta je vsestransko uporabna zdrava jed. Lahko jo uživamo samostojno, v kombinaciji z začimbami in zelenjavo pa tudi s sadjem, pri peki peciva in še kje.

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

RECEPT: Mešana solata za ozimnico – vložena zelenjava v kisu

Mešana zelenjava v kisu je odlična ozimnica, pri nas zelo priljubljena. Poiskali smo star recept in jo pripravili nekaj kozarcev....

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

RECEPT: Omleta z bučkami je lahko tudi krepak zajtrk!

Omleta je hitro pripravljen, nasiten obrok, ki ga lahko seveda izboljšamo z različnimi dodatki. Tokrat smo izbrali bučke, ki jih je...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Kislo mleko – včasih redna poletna jed, ga danes še kdo pripravlja doma?

Kislo mleko je žal že malo pozabljena tradicionalna jed. Seveda je naprodaj v živilskih trgovinah, toda najboljšega bomo dobili na...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Kompot: Včasih redno na mizi, danes pozabljen?

Kompot je bil včasih klasična sladka pijača. Toplega smo pili ob kosilu, zvečer pa ohlajenega. V starih časih je bil neprecenljiva...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Odličen namaz, omaka za pizzo ali testenine ali pa hladna priloga iz jajčevcev

Jajčevci ali melancani so odlična poletna zelenjava, če jih le pripravimo tako, kot je treba. Tokrat smo iz njih naredili kremast namaz,...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Trik za najboljše melancane (jajčevce) – tako so popolnoma drugačni!

Ste tudi vi že kdaj v restavraciji naročili zelenjavo na žaru in v jedi dobili popolnoma neprebavljive melancane (jajčevce)? Ali pa ste...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Nora ideja za najbolj osvežilno poletno prilogo (z jogurtom)!

Ste kdaj pomislili na to, da bi ob mesu in krompirju, ribah ali testeninah – pa tudi ob solati – jedli nekaj tako hladnega in...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Okusni česnovi cvetni poganjki

Mladi poganjki česnovih cvetov so okusna primorska specialiteta. Česnovim cvetnim poganjkom  pravijo pski ali paski, ponekod tudi...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

10 načinov uporabe bazilike – ne le pesto!

Bazilika je aromatično sveže zelišče, ki je zelo uporabno v kuhinji. Bazilika blagodejno deluje na prebavo, širok spekter delovanj pa...

Preberite več
Close