Oznaka: recept

KULINARIKA IN RECEPTI

Triki za najboljši začinjen pečen krompirček

Pečen krompirček z začimbami je v zadnjem času tako priljubljen, da ga marsikje ponujajo namesto siceršnje stalnice – pomfrija....

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Bučni kolački – zanimiva jesenska sladica, lahko so tudi slani!

Buče lahko uporabljamo kot sestavino mnogih jedi, tudi sladic. So pa hkrati ti bučni muffini lahko tudi slani – in uporabni kot...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

8 namigov, kako uporabiti buče, kulinarične zvezde jeseni

Buče so jesenska sezonska lokalna hrana in škoda bi bilo, če jih ne bi uporabili in poizkusili v različnih jedeh. Tokrat smo zbrali 8...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Zapečene gobe s kruhovimi cmoki in sirom

Gobe so slastna jesenska jed – tokrat smo jih pripravili v pečici, za nasitno jed, ki smo jo poimenovali kar gobova zapečenka....

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Krompirjeve tortice s piščancem, grahom in sirom

Krompir v vseh oblikah je pri nas zelo priljubljen kot priloga. Krompirjeve tortice, ki jim dodamo meso in zelenjavo, so lahko samostojen...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Naj vas pogreje noro okusna juha iz sladkega krompirja

Sladek krompir je eno od živil, ki se vedno znova umeščajo na sezname zdravih in pomembnih za dolgo življenje. Ker je zares okusen,...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Hrustljavi njoki s špinačo in smetanovo omako

Njoki so včasih malo pozabljena priloga, saj zahtevajo nekaj več spretnosti in časa kot npr. testenine ali riž, vendar pa so odlična...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Jesensko obarvan rižev narastek z bučo – na slan ali sladek način

Rižev narastek je ena taka klasična sladica, ki je hkrati rahla in nasitna, prija pa topla ali hladna – tako je zelo uporabna....

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Testenine z lisičkami – hitra in gurmanska jed

Lisičke veljajo za zelo okusne gobe, obenem pa so pripravljene hitreje kot kakšne druge. Čeprav se ne naveličamo lisičk z jajci, lahko...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Juha iz kombinacije poletnih bučk in jesenske buče

Bučke so še vedno aktualne, a marsikdo se že ozira po oranžnih bučah. Zato smo tokrat pripravili juho kar iz obojih! Sestavine: malo...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Star trik za domačo marmelado brez dodatkov

Kuhanje sadja za marmelado je že zelo stara praksa, ki izhaja predvsem iz potreb shrambe, saj včasih sadja pozimi ni bilo moč kupiti....

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Juha iz (zadnjih) zrelih paradižnikov z ekstra baziliko

Paradižniku se sezona počasi izteka, a marsikje še lahko oberemo čudovite rdeče zrele plodove. Ker temperature niso več tako visoke,...

Preberite več
Close