Oznaka: recept

KULINARIKA IN RECEPTI

Okusen prigrizek, ki je lahko predjed ali hitra rešitev za goste

Včasih si zaželimo hitre rešitve za naše želje po prigrizku ali pa da pogostimo družino in prijatelje. Ni treba vedno poseči po prvi...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Recepti s pomarančami: tango, škampi in zrezki na poseben način

Pomaranče predstavljajo pomemben vir C vitamina, vsebujejo pa tudi precej kalija in folno kislino ter tako pomagajo pri okrevanju po...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Matevž po receptu naših babic

Matevž je tradicionalna slovenska jed iz fižola in krompirja. Največkrat kot priloga, predvsem kislemu zelju ali kisli repi. Ob oboje za...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Hrustljav domač jabolčni čips, po katerem zadiši cel dom

Jabolčna sladica, ki je idealna za hrustanje ob gledanju televizije, lahko pa je tudi okras katere koli jedi, saj pričara prav praznično...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

“Rižota” z ješprenjem in gobami

Če namesto riža uporabimo ješprenj, to seveda ni več rižota, je pa jed rižoti še najbolj podobna. Kaša je nasitna in izjemno...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Krvavice na malo drugačen način

Krvavice so zimska klasika v Sloveniji. Poleg tega, da jih spečemo na štedilniku ali v pečici, se jih da pripraviti tudi na malo...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Krompir v prehrani: Je kuhan res bolj zdrav kot pomfrit?

Krompir je, lahko rečemo, ena od temeljnih sestavin slovenske kulinarike. Zakaj je tako in katere jedi iz krompirja imamo najraje ter kako...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Hitra večerja: Palačinke s popolnoma drugačnim nadevom

Palačinke, sladica naše mladosti, so uporabne tudi za marsikatero drugo jed, npr. za bogate kanelone ali pa kot jušna zakuha v obliki...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

5 idej, kako uporabiti sveže zelje

Kislo zelje in dobrote, ki jih pripravimo iz kislega zelja in repe, so že marsikje na jedilnikih, mnogi pa v teh še vedno toplih dneh...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Pire iz rutabage – švedske repe je nekaj posebnega

Rutabaga ali švedska repa je križanec med repo in zeljem. Na zunaj korenina izgleda zelo podobno kot roza repa, a v resnici je bolj...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Čebulne kroglice – prekašajo celo čebulne obročke

Čebula ni le polna okusa, temveč tudi zdravja, čeprav jo česen po popularnosti močno prekaša. Vsepovsod zelo priljubljene čebulne...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Poenostavljena, a odlična čebulna juha

Čebulna juha je tradicionalna francoska specialiteta, ki zahteva kar nekaj znanja, predvsem pa časa in tudi določene nevsakdanje posode...

Preberite več
Close