Oznaka: Nasveti

KULINARIKA IN RECEPTI

5 odličnih idej kako uporabiti paradižnike

Poletje je odličen čas za paradižnike! To je čas, ko so najboljši – lepo rdeči, sočni in polni okusa. Obstaja več vrst...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Katera omaka se prilega h kateri vrsti testenin?

Italijani so znani po svojih testeninah v številnih različicah, vključno z omakami. In zanje obstajajo jasna pravila. Po italijanskem...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Kako zamrzniti poletno zelenjavo?

Shranjevanje zelenjave za mesece, ko je ne morete pridelati na vrtu, je ravno tako pomembno kot sama pridelava. S tem se izognete...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Kvinoja – beljakovinska bomba, ki jo jedo tudi astronavti

Kvinoja je živilo, ki izhaja iz Južne Amerike. Je bogata z beljakovinami, ne vsebuje glutena in dobro vpliva na zdravje srca in mišic....

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Sardele na šavor

Sardele ‘na šavor’ so stara mornarska jed, saj so jo pripravljali ribiči in mornarji že v 14. stoletju. Tako pripravljene...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Kako shraniti borovnice, da ne splesnijo?

Mmm … borovnice. Le kdo jih ne mara? Iz njih lahko naredimo marmelado, različne sladice ali pa jih le preprosto posujemo s...

Preberite več
Close