Oznaka: Nasveti

ZANIMIVO

Hmeljevi poganjki niso le za pivo

Hmelj (Humulus lupulus) ne uspeva le v nasadih, temveč ga najdemo tudi v naravnem okolju. Ker je užiten, si lahko z njim popestrimo jedilnik že od marca naprej pa vse do junija.

Preberite več

AKTUALNO

Kako postati bolj samooskrbni z zelenjavo na domačem vrtu?

“Samooskrben vrt pomeni, da si na njem lahko pridelamo tudi krompir, korenovke za zimo, zelišča, nekaj cvetlic za domačo kozmetiko. Ter tudi višek zelenjave, ki ga lahko vložimo,” pove Brigita Šušteršič iz Zmorem domače.

Preberite več

ZANIMIVO

Leskove kačice so uporabne tudi v prehrani!

Socvetja leske (Corylus avellana), breze in še nekaterih rastlin zaradi oblike imenujemo tudi kačice ali mačice. Niso pa le zanimiv...

Preberite več

ZANIMIVO

8 namigov za bolj trajnostno vrtnarjenje

Trajnostno je vse volj popularna zadeva, a ko jo prenesemo v konkretno situacijo, lahko kmalu vidimo, da že delujemo trajnostno.

Preberite več

AKTUALNO

Zemlja – zdrava prst kot naravno zdravilo

Naravna zdravila človeštvo uporablja že tisočletja. Danes vse večim pritrjuje tudi znanost. Med njimi je antidepresiv bakterija Mycobacterium vaccae, ki se nahaja skoraj povsod – v zemlji.

Preberite več

AKTUALNO

Ti super zdravi sadeži uspevajo tudi pri nas

Goji jagode so oranžno rdeči plodovi azijskega grma rahlo sladkega okusa, ki spominja na brusnice. Pri nas so naprodaj le posušene ali v obliki različnih pripravkov. Do svežih pa boste prišli le, če jih posadite, saj rastline uspevajo tudi pri nas.

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Sobotni brunch: popečeni kruhki na 3 načine

Se vam zdi, da je toast najbolj dolgočasen zajtrk na svetu? Ni nujno, če ga le naredite kanček bolj zanimivga od toast šunke in sira....

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

6 najpogostejših napak, ki jih naredimo kadar kuhamo testenine

Testenine so rešitev v tistih dneh, ko nam zmanjka časa za kuhanje ali pa se nam enostavno ne ljubi. Že nekaj malo truda lahko skledo...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Najbolj hrustljav krompirček – in ni ocvrt

Krompir in soda bikarbona? Točno tako. Po tem receptu preizkušeno nastane najbolj hrustljav in prav nič masten krompirček. Tisti s...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

10 živil, ki izboljšujejo razpoloženje

Večina nas v stresnih časih za boljše razpoloženje poseže po tolažilni hrani, ki so običajno škrobna hrana in sladkarije. A...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Domača malinova marmelada

Sestavine: 1 kg malin 1 zavitek želirnega sredstva sok 1 limone 300 – 400 g sladkorja Priprava: Maline operemo in očistimo. Stresemo...

Preberite več

KULINARIKA IN RECEPTI

Ste vedeli, da lahko vlagamo tudi stročji fižol?

Stročji fižol je ne le zelo okusen, ampak tudi zelo zdrav. Najboljši je seveda svež z domačega vrta, kuhan kot priloga ali ohlajen v...

Preberite več
Close