Oznaka: Samooskrba

ZANIMIVO

Katere so boljše – gozdne ali rumene maline?

Poleg divjih malin je na voljo še veliko žlahtnejših sort, ki se praviloma ponašajo z večjimi plodovi.

Preberite več

AKTUALNO

Ob soji in bombažu EU odobrila še gensko spremenjeno koruzo

Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) je izdala pozitivno znanstveno oceno, v kateri je ugotovila, da so ti gensko spremenjeni organizmi enako varni kot konvencionalni.

Preberite več

ZANIMIVO

Katere so boljše: ameriške ali gozdne borovnice?

Sezona borovnic se je ponekod že začela, vse bolj priljubljene pa so sadike ameriških borovnic.

Preberite več

AKTUALNO

“Slovenija je in bo ostala jedrska država”

Predsednik vlade dr. Robert Golob, minister za okolje, podnebje in energijo mag. Bojan Kumer in minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan so se v petek v Krškem sestali z novim vodstvom NEK in MO Krško.

Preberite več

ZANIMIVO

Višnje – osvežilne in zdrave, a precej manj popularne od češenj

Višnje (Prunus cerasus) so na prvi pogled podobne češnjam, toda sadeži so bolj kisli in včasih tudi trpki. Toda zato so manj občutljivi na pokanje in so tako lepši na prvi pogled.

Preberite več

AKTUALNO

Dobre prakse trajnostne preskrbe s hrano v tujini in doma

Christian Jonet iz organizacije Prehranski pas regije in mesta Liege, ki je iz tranzicijske državljanske iniciative v nekaj letih prerasla v močno, s strani občin in regije podprto gibanje za podnebju prijaznejšo oskrbo s hrano, je na Nacionalni konferenci o trajnostnem upravljanju z viri skupnosti izpostavil, da so pri preoblikovanju lokalnega prehranskega sistema uporabili več strategij, ki skupaj tvorijo sistemsko strategijo.

Preberite več

AKTUALNO

“Varstvo kmetijskih zemljišč bi morala biti prva prioriteta v Sloveniji”

Na 8. Nacionalni konferenci o trajnostnem upravljanju z viri skupnosti je tekla beseda tudi o vplivih kmetijstva na okolje.

Preberite več

AKTUALNO

Podnebni meni za lokalno skupnost – pomembno je, kaj jemo in kako je bilo pridelano

Za naslavljanje podnebne in ekosistemske krize so spremembe v načinu oskrbe s hrano nujne, pri čemer je poleg lokalnosti hrane treba zasledovati tudi ostale vidike podnebnega menija.

Preberite več

ZANIMIVO

Oljka ne daje le plodov – oljčni listi za zdravilen čaj!

Oljke so znane predvsem po plodovih iz katerih stiskajo iskano oljčno olje.

Preberite več

TURIZEM

Nov način trajnostnega potovanja: Dobrodošli na mojem vrtu (brezplačno)

V zadnjem desetletju so vedno bolj priljubljene spletne strani za izmenjavo prenočišč ali nudenje gostoljubja popotnikom, pogosto tudi brezplačno.

Preberite več

ZANIMIVO

Zakaj za cvetoč vrt ni dobro sejati generičnih mešanic semen?

Lokalne vrste divjih cvetlic nudijo hrano opraševalcem skozi celo leto.

Preberite več

AKTUALNO

Spremembe namembnosti slovenskih kmetijskih zemljišč: Nas mora skrbeti?

Ko rodovitna kmetijska zemlja postane del tovarn, avtoceste ali trgovskega centra, nas mora skrbeti za prehransko varnost Slovenije?

Preberite več
Close