Oznaka: Samooskrba

KULINARIKA IN RECEPTI

4 predlogi, kaj lahko naredite z zelenim paradižnikom, ki ni dozorel

Zeleni paradižniki so paradižniki, ki so zamudili priložnost, da bi dozoreli, preden se je vreme začelo hladiti. Nezrel paradižnik je...

Preberite več

AKTUALNO

Svetovni dan hrane: kako samooskrbni smo v Sloveniji?

Vsako leto 16. oktobra po vsem svetu obeležujemo dan hrane. Organizacija združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO) je za letos izbrala temo: »Nikogar ne puščamo ob strani: boljša proizvodnja, boljša prehrana, boljše okolje in boljše življenje«.

Preberite več

AKTUALNO

Osnovni ukrepi, ki jih lahko izvajamo doma, da bomo energetsko varčnejši

Ocene kažejo, da se v Evropi več kot 50 milijonov ljudi spopada z zamudami pri plačevanju računov za energijo in več kot 50 milijonov ljudi v Evropi pozimi ne more ogrevati svojih domov na udobno temperaturo.

Preberite več

ZANIMIVO

So travniški kukmaki in šampinjoni enake gobe?

Travniški kukmaki (Agaricus campestris) so med najbolj razširjenimi kukmaki, ki uspevajo pri nas.

Preberite več

AKTUALNO

Na požarišču na Krasu že posejane prve semenske kroglice

Skupaj s strokovnjaki, lastniki gozda, s skupino zavzetih ljudi, ki jim je mar za trajnostno prihodnost, samooskrbo in sooskrbo in organizatorji Ekoci – eko civilna iniciativa Slovenija, Samooskrbni.net in gibanjem Oskrbimo Slovenijo – Štafeta semen in gibanjem Rajski vrt obilja, so že posejali večjo, testno površino.

Preberite več

ZANIMIVO

Selitev iz “normalnega” v samooskrbno življenje v gozdu

“Dan, ko sem dvignil roke nad vse ‘normalnim’, je dan, ko se je začela pravljica,” pravi nekdanji hrvaški vrhunski športnik Nikola Borić, avtor knjige Gozd je moj dom.

Preberite več

AKTUALNO

Občina je investirala v prvo solarno streho in znižala račun za 30 %

Nov fotovoltaični sistem so v bolgarskem mestu Dupnitsa namestili na streho občinskega nakupovalnega centra.

Preberite več

AKTUALNOKMETIJSTVO-IN-GOZDARSTVO

Na skoraj 100.000 hektarjih v Sloveniji pridelujemo žita

V Sloveniji smo letos pridelovali 3 % več pšenice kot lani. Na Statističnem uradu sicer opažajo, da je bil letos obdelovan le en odstotek več njivskih površin kot leto poprej, struktura posevkov pa se je minimalno spremenila.

Preberite več

AKTUALNO

Odpoklic koruzne moke, v kateri je možna prisostnost škodljivcev

Umik koruzne moke zaradi možne prisotnosti žitnih škodljivcev

Preberite več

AKTUALNO

Izmenjava ozimnice na mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani

Mednarodni dan ozaveščenosti o izgubah hrane in odpadni hrani letos obeležujemo v četrtek, 29. septembra.

Preberite več

AKTUALNO

Kako se hkrati spopasti s prehransko draginjo in podnebno krizo?

Podnebne spremembe so letos zopet pokazale svojo moč, kar se je v Sloveniji močno odrazilo tudi na področju kmetijstva, ki je kot gospodarska dejavnost najbolj izpostavljeno njihovim vplivom.

Preberite več

Vsebina iz revije

Pridobivanje energije ne sme postati glavna dejavnost kmetijstva

Zaradi hitrih družbenih in okoljskih sprememb bodo morali kmetovalci in predelovalci hrane svoja poslopja in proizvodne metode nadgrajevati in čim bolje izkoristiti možnosti naravnih, tehnoloških in digitalnih rešitev. Med te spada tudi (samo)oskrba z električno energijo iz obnovljivih virov, a pridelava surovin za pridobivanje energije na kmetijskih površinah ne sme postati glavna dejavnost kmetij, zato bodo potrebne določene omejitve.

Preberite več
Close

Center Nastavitev Zasebnosti

Obvezni piškotki

Shranijo uporabnikovo odločitev glede sprejemanja piškotkov.

gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types]: beleži uporabniško odločitev glede sprejetja ali zavrnitev uporabe piškotkov. Veljavnost: 1 leto.

Socialna omrežja

Facebook vtičnik; za povečanje sodelovanja naših uporabnikov preko družbenih omrežij, analizo prodaje, segmentacijo uporabnikov in ponovno targetiranje uporabnikov

c_user, datr, fr, pl, presence, sb, wd, xs, pnl_data2, act

Analitika

Analitika nam omogoča, da merimo število uporabnikov v obliki obiskov in klikov.

advanced_ads_browser_width, advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_server_info, advanced_ads_pro_visitor_referrer
_ga: merjenje obiskanosti s storitvijo Google Analytics. Veljavnost: 2 leti. _gat: piškotek ne hrani uporabniških podatkov, uporablja se za omejevanje pogostosti zadetkov pri merjenju obiskanosti strani s storitvijo Google Analytics. Veljavnost: 10 minut. _gid: naključno ustvarjeno unikatno število se uporablja za izračun podatkov o obisku našega spletnega mesta. s storitvijo Google Analytics. Veljavnost: 24 ur.

Analiza obiska

To function properly, Hotjar stores first-party cookies on your visitor's browser. Cookies are either set by the Hotjar script, or by visiting Hotjar's website. Displaying the correct content to your visitors without personally identifying anyone relies on Hotjar's cookies.

_hjClosedSurveyInvites Hotjar cookie. This cookie is set once a visitor interacts with a Survey invitation modal popup. It is used to ensure that the same invite does not re-appear if it has already been shown. 365 days _hjDonePolls Hotjar cookie. This cookie is set once a visitor completes a poll using the Feedback Poll widget. It is used to ensure that the same poll does not re-appear if it has already been filled in. 365 days _hjMinimizedPolls Hotjar cookie. This cookie is set once a visitor minimizes a Feedback Poll widget. It is used to ensure that the widget stays minimizes when the visitor navigates through your site. 365 days _hjDoneTestersWidgets Hotjar cookie. This cookie is set once a visitor submits their information in the Recruit User Testers widget. It is used to ensure that the same form does not re-appear if it has already been filled in. 365 days _hjIncludedInSample Hotjar cookie. This session cookie is set to let Hotjar know whether that visitor is included in the sample which is used to generate funnels. 365 days _hjShownFeedbackMessage This cookie is set when a visitor minimizes or completes Incoming Feedback. This is done so that the Incoming Feedback will load as minimized immediately if they navigate to another page where it is set to show. 365 days _hjid Hotjar cookie. This cookie is set when the customer first lands on a page with the Hotjar script. It is used to persist the Hotjar User ID, unique to that site on the browser. This ensures that behavior in subsequent visits to the same site will be attributed to the same user ID. 365 days _hjRecordingLastActivity This should be found in sessionStorage (as opposed to cookies). This gets updated when a visitor recording starts and when data is sent through the WebSocket (the visitor performs an action that Hotjar records). Session hjTLDTest When the Hotjar script executes we try to determine the most generic cookie path we should use, instead of the page hostname. This is done so that cookies can be shared across subdomains (where applicable). To determine this, we try to store the _hjTLDTest cookie for different URL substring alternatives until it fails. After this check, the cookie is removed. Session _hjUserAttributesHash User Attributes sent through the Hotjar Identify API are cached for the duration of the session in order to know when an attribute has changed and needs to be updated. Session _hjCachedUserAttributes This cookie stores User Attributes which are sent through the Hotjar Identify API, whenever the user is not in the sample. These attributes will only be saved if the user interacts with a Hotjar Feedback tool. Session _hjLocalStorageTest This cookie is used to check if the Hotjar Tracking Script can use local storage. If it can, a value of 1 is set in this cookie. The data stored in_hjLocalStorageTest has no expiration time, but it is deleted immediately after creating it so the expected storage time is under 100ms. N/A _hjptid This cookie is set for logged in users of Hotjar, who have Admin Team Member permissions. It is used during pricing experiments to show the Admin consistent pricing across the site. Session _hjAbsoluteSessionInProgress The cookie is set so Hotjar can track the beginning of the user's journey for a total session count. It does not contain any identifiable information. 30 minutes