Poglobljena vsebina v reviji!

Specialnih 12: Na enem mestu vam ponujamo zbrane vse relevantne podatke o določeni temi, zato boste s prebiranjem naših revij prihranili čas in pridobili pomembne poslovne informacije, predvsem pa razširili obzorja.

Poglobljena vsebina v reviji!

Specialnih 12: Na enem mestu vam ponujamo zbrane vse relevantne podatke o določeni temi, zato boste s prebiranjem naših revij prihranili čas in pridobili pomembne poslovne informacije, predvsem pa razširili obzorja.

Od včeraj 40 dnevni post - kaj jesti v tem času?
vesna bizjak

Od včeraj 40 dnevni post – kaj jesti v tem času?

Po pustu pride post. Obilno obloženim mizam z mastno hrano, od klobas do krofov, ki smo jih uživali čez zimo, tradicionalno sledi post, ki je nastopil včeraj, na pepelnično sredo in bo trajal 40 dni vse do velikonočnih praznikov. Poznate slovensko tradicijo, ki je v preteklosti zaznamovala postni čas? V

Beri dalje »
vesna bizjak

Hitra, a izjemna sladica: Vroče višnje s smetano

So sladice, ki so nadvse okusne, in so sladice, ki so videti božanske. Je pa ena sladica, ki je zelo privlačna na pogled, okus je nepozaben, za njeno pripravo pa potrebujemo le nekaj minut. To so vroče višnje s smetano. Sestavine: višnje (zmrznjene, v kompotu ali pa tudi sveže) višnjev

Beri dalje »
vesna bizjak

Rižota z radičem in parmezanom

Rižota z radičem bo vaše kosilo spremenila v pravo doživetje okusov Italije in tudi Goriške, kjer raste posebej znan radič. Sestavine: olivno olje radič čebula česen peteršilj parmezan riž vino ali jušna osnova (količina glede na riž) Priprava: Sesekljano čebulo na olju prepražimo do mehkega. Dodamo na trakove narezan radič,

Beri dalje »
vesna bizjak

Granatno jabolko: vitamini pod usnjato lupino

Granatno jabolko z rjavkasto rdečo lupino nas razveseljuje predvsem v zimskih mesecih. Dozori sicer jeseni, toda primerno skladiščeno je dolgo obstojno. Granatna jabolka postanejo sladka šele, ko postane lupina usnjata in rjavkasto obarvana. Rdečkasto meso, ki obdaja užitna semena je prijetno osvežujočega okusa. Jemo ga lahko z žličko ali pa

Beri dalje »
vesna bizjak

Bodljikava poslastica – opuncija

Med zanimivi sadeži, ki se občasno pojavljajo v bolje založenih prehrambenih trgovinah so tudi za jajce veliki rdeče ali rumeno obarvani sadeži opuncije. Sadež je potrebno olupiti, pod usnjato lupino pa se nahaja mehko meso s številnimi peškami, katere lahko pojemo podobno kot pri kiviju. Lotimo se ga lahko tudi

Beri dalje »
inforia inforia

Že Prešeren je jedel Kranjske štruklje 

Originalni recept te okusne sladice, ki je značilna za Kranj, je zapisala Magdalena Pleiweis leta 1868 v svoji knjigi Slovenska kuharica. Recept se glasi: “Naredi šest jajčnih blekov; potem naredi iz ribane kaše kuh, zdaj ta kuh po jajčnih blekih namaži, sem in tje malo zalzna vrh deni, ter vsacega

Beri dalje »

Najbolj brano iz kategorije

(Visited 37.243 times, 127 visits today)
Close