Pred nami je hladnejši del leta, ko radi posežemo po toplih napitkih, tudi čaju. V nedavno objavljeni raziskavi na portalu Potrošniški zoom so ocenjevali jagodne čaje in ugotovili, da niso ravno to, kar obljubljajo, da so.
Zato je v nadaljevanju nekaj praktičnih nasvetov, da boste lahko v čaju maksimalno uživali.
1. Jagodnega čaja z visokim deležem jagod v trgovinah ne boste našli, zato naj vas slike na prednji strani ne zavedejo. Prave informacije o deležih posameznega sadja boste dobili na zadnji strani embalaže, med sestavinami.
2. Če želite jagodni čaj, si ga lahko naredite sami doma – pokuhate (zamrznjene) jagode ter mu dodate poljubno sadje in začimbe (npr. cimet).
3. V navadi je, da se čaji sladkajo, a dobro je, da se s sladilnimi sredstvi ne pretirava. Zato naj bo sladkanje čajev zmerno, še bolje pa bo, če se mu poskušate izogniti.
4. Bolj trajnostna izbira je lahko nakup v čajnicah ali na rinfuzo, kjer lahko kupite čaj s svojo embalažo.
5. Čaje je najbolje shranjevati na hladnem in suhem mestu, da se zaščitijo pred temperaturnimi nihanji in neposredno svetlobo. Čajev z občutljivo dišavo ne smemo dajati ob kave, zelišča, začimbe ali ob izdelke, ki imajo močan vonj.
Vir: Potrošniški zoom