Site icon Eko Dežela

Ohladite se s pravo izbiro živil

Kaj sploh jesti v poletni vročini? Izberite ekološko pridelano hrano, ki je lahka, lahko prebavljiva, hidrirajoča in bo ohladila vaše telo odznotraj navzven.

 

Izberite med naslednjimi možnostmi:

Lubenica – njena visoka vsebnost vode pomaga, da ste hidrirani.

Meta – lahko pomaga, da se boste ohladili s pomočjo mentola, ene od glavnih sestavin mete. Meta ima tudi nekaj pomirjujočih lastnosti, zaradi katerih se lahko »ohladite«. Prav tako meta spodbudi potenje, da vas ohladi.

Citrusi – najbolj ohladijo pomaranče, grenivke in limone. Dodaten bonus citrusov je, da so na voljo s fitohranili, ki delujejo kot antioksidanti, vključno z vitaminom C, antocianini in polifenoli. Še več, citrusi pomagajo tudi pri prebavi težke in mastne hrane.

Kumare – imajo visoko vsebnost vode, zato vam lahko pomagajo ostati hidrirani. Prav tako so polne pomembnih vitaminov, kot so vitamin A, C, K, B6, folati in tiamini. Prav tako vsebujejo kalcij, železo, mangan, selen, cink in kalij.

Breskve – na Kitajskem poznane kot hladilno sadje, saj lahko pomagajo ohladiti telesno jedro. Prav tako imajo veliko vlaknin in vitaminov, hkrati pa vsebujejo kalcij in železo – dva pomembna minerala, ki jih v sadju le redko najdemo.

Zeleno listnata zelenjava – kot so špinača, rukola in druge, so kot nalašč za poletno prehranjevanje. Odlične so kot osnova za solate ali jih dodate v smoothije.

Česen – verjeli ali ne, česen lahko tudi zmanjša telesno toploto s povečanjem krvnega obtoka, kar poveča sposobnost telesa, da se znoji – tako vas naravno ohlaja.

Vir. Garden of Life

(Visited 99 times, 1 visits today)