Sestavine:
- 225 g ingverjevih piškotov
- 85 g stopljenega masla
- limetina lupina
- sok 6 limet (2 dl)
- 400 g kondenziranega mleka
- 3,2 dl kokosove smetane
- 3 dl sladke smetane
- 2 žlici sladkorja v prahu
- kokosova moka za posip
Priprava:
Piškote zmeljemo v multipraktiku in jim dodamo stopljeno maslo. Premešamo in mešanico stresemo v model za pito premera 22 cm. Z žlico maso pritisnemo ob rob in na dno modela. Pazimo, da ne razpoka, sicer bo nadel odtekal iz pite. Za 10 minut postavimo v hladilnik med tem pa pripravimo nadev.
V večji kozici zmešamo sok limet, limetino lupino, kondenzirano mleko, kokosovo smetano in 1 dl sladke smetane. Pri srednji temperaturi segrejemo do vrenja. Pustimo vreti 4 minute, nato maso vlijemo v piškotni obod. Pustimo, da se ohladi. Stepemo še 2 dl smetane s sladkorjem v prahu. Smetano namažemo po vrhu. Potresemo še s kokosovo moko in postrežemo.