Site icon Eko Dežela

Jajčevci na žaru s feto in jogurtovo omako

Sestavine:

Neolupljene jajčevce operemo in jih po dolžini narežemo na centimeter debele rezine. Položimo jih na papirnate brisačke, posolimo in pustimo stati 30 minut, da izločijo vodo in grenke sokove. Rezine nato speremo pod vodo in dobro odcedimo. Rešetko žara naoljimo in po njej razporedimo jajčevce. Popečene rezine poberemo iz žara ter jih razporedimo na krožnik. Začinimo jih s poprom in olivnim oljem ter jih pustimo, da se nekaj minut marinirajo. Sladkim fefronom odstranimo semena in jih drobno sesekljamo. Z vejic mete pa postrgamo listke. Po jajčevcih najprej nadrobimo feta sir, nato pa jih potrosimo še z metinimi listki in sesekljanimi feferoni.

Sestavine za jogurtovo omako:

Zelišča dobro operemo in otresemo do suhega ter jih drobno nasesekljamo. V skledo nalijemo jogurt. Dodamo skuto, sesekljana zelišča, pol žličke drobno naribane limonine lupine in limonin sok. Vse skupaj s paličnim mešalnikom razmešamo v gosto, gladko omako. Začinimo jo s soljo in sveže mletim belim poprom.

Jogurtovo omako ponudimo s pripravljenimi jajčevci. Dober tek!

(Visited 323 times, 3 visits today)