Alkoholni kis je vsestransko uporabna tekočina tako za čiščenje, vrtnarjenje in kuhanje, zato ga je vedno dobro imeti pri roki. Tu je 10 namigov, kako vsak dan uporabljati alkoholni kis.
· Alkoholni kis je najbolj poznan za vlaganje različne zelenjave.
· Okus najljubše solate bo popestrila kapljica alkoholnega kisa. Solato dobro premešajte in opravite preizkus, preden še dodajate kis.
· Alkoholni kis bo v marinadi pomagal zmehčati meso, morske sadeže in zelenjavo.
· Alkoholni kis lahko v kombinaciji s sodo bikarbono uporabljate kot vzhajalno sredstvo pri peki.
· Alkoholni kis ima protimikrobne lastnosti, zato ga lahko uporabite kot razkužilo v kopalnici in kuhinji.
· Z razredčenim alkoholnim kisom enostavno očistite stranišče, tuš kabino, kopalno kad, tla, pult, okna, ogledala itd.
· Nabran vodni kamen v pomivalnem stroju enostavno odstranite tako, da v prazen stroj vlijete skodelico alkoholnega kisa in izberete program dolgega pomivanja. Na enak način lahko odstranite vodni kamen v kavnem aparatu.
· Neprijetnih vonjav iz odtokov se lahko rešite tako, da vanj vsujete skodelico sode bikarbone in skodelico alkoholnega kisa. Ko se penjenje umiri, odprete pipo in pustite, da vroča voda teče v odtok približno minuto, potem pa še hladno vodo približno minuto.
· Alkoholni kis, ne da ga razredčite, lahko uporabite na vrtu za uničevanje plevela.
· Če želite, da rezano cvetje ostane dlje časa sveže, v dva decilitra vode dodajte dve žlučki alkoholnega kisa in žličko sladkorja.
Vir: Healthline