Kislo zelje je pravo slovensko super živilo, obilo ga je na voljo, je cenovno ugodno in, seveda, nadvse okusno. Musaka velja za jed, ki se jo pripravlja občasno, za goste, predvsem pa malce dlje časa. Je sicer relativno nezahtevna, tudi časa ne porabimo prav veliko. Tokrat smo se odločili, da jo poskusimo s kislim zeljem.
Musaka s kislim zeljem. Kuhan krompir v rezinah zložite v pekač, nanj položite že prepraženo kislo zelje, nato splet plast krompirja. Po vrhu naložite dobro mero kisle smetane in po želji tudi nekaj sira.
Sestavine (za 2 večerji ali za 4 priloge):
- 4 srednje veliki krompirji
- 1 čebula
- kislo zelje
- maslo
- začimbe (priporočamo dimljeno papriko in cel poper)
- kisla smetana
- nariban sir
- jajce
Priprava:
Olupite in narežite krompir na rezine ter ga skuhajte. V ponvi prepražite sesekljano čebulo, dodajte kislo zelje in začimbe ter na srednjem ognju dušite. Pečico segrejte na 175 stopinj Celzija. V namaščen pekač denite plast krompirja, plast zelja, plast kisle smetane in ponovite še enkrat vse plasti. Po vrhu potresite s sirom. Pecite 20-25 minut oz. toliko časa, da zgornja plast rahlo porjavi.