Dnevi so občasno že tako hladni, da prija tudi kakšna bolj krepka, zimska jed. Za eno prvih takšnih kosil smo na jedilnik uvrstili kislo zelje, ampak tokrat malo drugače in brez mesnih dodatkov.
Sestavine:
- 1 kg krompirja, kuhanega in narezanega na kolobarje
- približno 800 gramov kislega zelja (lahko tudi 1 kg), ki ga malo podušite in odcedite
- srednje velika čebula, sesekljana
- 3 žličke olja ali masla
- žlička mlete paprike
- sol, poper
- 2 jajci
- 4 žličke mleka
- 2 skodelici naribanega sira
- po želji: 2 skodelice na kocke mesnin (lahko suhih ali pa ostankov ali pa narezane klobase)
Priprava
Pečico segrejte na 170 stopinj Celzija. Čebulo prepražite (skupaj z mesninami, če jih boste uporabili). Dodajte kislo zelje in papriko in dobro premešajte.
Na dno namaščenega pekača položite polovico krompirja, solite in poprajte. Nato dodajte plast kislega zelja in pokrijte s preostalim krompirjem, ki ga tudi posolite in popoprate.
Stepite jajci skupaj z mlekom, prelijte po vrhu, posujte s sirom. Pecite 25 – 30 minut.
(Visited 1.861 times, 5 visits today)