9:00 dop KULINARIKA IN RECEPTI

Zeljne krpice s krompirjem – sezonska in lokalna enolončnica

Zelje je slovensko super živilo, saj je fermentirano, kar pomeni, da z njim vnašamo zdravje v naše telo v najpomembnejši organ – črevesje. Da pa bo jed tudi nasitna in prava domača dobrota, poskrbi še krompir. 

Sestavine:

  • žlica olja
  • ščep soli
  • 1/4 kg krompirja
  • 4 stroki česna
  • 5 skodelic zelenjavne jušne osnove
  • 1 in 1/2 skodelice kuhane fižola
  • 1/2 čebule
  • 1/2 glave zelja
  • 1/2 skodelice sira oz parmezana (po želji)
  • malo peteršilja

Priprava:

Segrejemo olje v loncu z debelim dnom, na srednjem ognju. Popečemo krompir, razrezan na četrtine ali kose, če je večji (okoli 5 minut, da malo porjavi). Dodamo drobno nasekljano čebulo, še malo prepražimo, posolimo, dodamo še sesekljan česen, nato pa zalijemo z jušno osnovo in dodamo fižol. Naj zavre. Vmešamo na krpice narezano zelje in kuhamo, dokler se ne zmehča.

Postrežemo z malo naribanega sira (po želji) in sesekljanim peteršiljem.

(Visited 1.704 times, 9 visits today)
Close