T.i. nagci (priljubljen izraz za ocvrte enakomerno oblikovane koščke iz mešanice piščančjega mesa, ki prihaja iz angleške besede nuggets) oz. medaljončki so hitro pripravljen obrok – predpripravljene zamrznjene denemo direktno v vroče olje in ocvremo.
A ker je bilo že veliko povedanega na temo o tem, koliko nagci v resnici vsebujejo mesa, pa tudi, da niso primerni za otroke, jih mnogi raje pripravljajo kar bolj po domače – kot ocvrtega piščanca. Tokrat pa smo se lotili zelenjavnih, ki jih bodo z veseljem pohrustali tudi otroci – sploh če jih pripravite kar skupaj.
Sestavine
- različna zelenjava (korenje, cvetača, brokoli, grah, lahko tudi bučke – te kuhajte brez vode …)
- sol in začimbe po želji
- olje za cvrtje
- moka, jajca, drobtine
- omake po želji (zelo dobro se obnese domača iz kisle smetane in zelišč)
Priprava
Skuhajte zelenjavo – ne čisto do mehkega – in jo pretlačite z vilicami. Oblikujte medaljončke oz. polpetke. Denite v hladilnik za vsaj pol ure. Nato medaljone spanirajte in ocvrite.
Odcedite jih na papirnate brisačke. Nagci teknejo z omako oz. pomako – ki jo lahko preprosto naredite sami.