Sestavine:
- 40 dag moke
- pol žličke soli
- 2 dag kvasa
- 4,5 dag sladkorja
- 1 jajce
- 6 dag masla
- toplo mleko
Nadev:
- 6 dag rozin
- 6 dag kandiranega sadja ali suhih sliv
- 4 dag sladkorja
- pol žličke cimeta
- nožev vrh oreščka
- lupina limone
Priprava:
Kvasu dodamo ščep sladkorja in ga raztopimo v toplem mleku. Zlijemo ga v jamico sredi moke. Ko začne vzhajati, dodamo druge sestavine in z roko mešamo. Dodamo raztopljeno maslo ter dobro pregnetemo. Testo pokrijemo in naj vzhaja dolgo uro.
Vzhajano testo razvaljamo na pomokani deski v 25 x 40 cm velik pravokotnik. Sestavine za nadev zmešamo in porazdelimo po testu ter z valjarjem rahlo pritisnemo. Testo zvijemo in tesno stisnemo robove ter oblikujemo v krog, tako da se konca prekrivata. Obroč položimo na pomaščen pekač ali v model in pustimo vzhajati 45 minut. Pečemo 25-35 minut. Pečeno čez nekaj minut obrnemo na desko, pokrijemo s prtom, da se počasi ohladi.