Site icon Eko Dežela

Vanilijevi kifejčki z mletimi orehi, ki se kar stopijo v ustih

Vanilijevi kifeljčki so decembrska klasika, ko jih pečemo, dom kar zadiši po praznikih! Zato smo se odločili, da jih letos spečemo že malce prej!

Sestavine:

Za testo:

Za posip:

Priprava:

Najbolje je, da so sestavine čimbolj hladne (predvsem moka in maslo, ki ga lahko nalomimo na manjše kose in ponovno ohladimo pred pripravo).
Zmešamo moko in maslo, lahko v aparatu ali pa ročno. Posebej v skledi zmešamo rumenjake, vanilijev sladkor in mleko. Dodamo maslo z moko, orehe, sladkor in sol in mešamo toliko časa, da dobimo testo. Testo gnetemo z rokami približno pol minute, razdelimo na dele, prvega vzamemo za peko, ostale pokrijemo in damo v hladilnik.
Testo razdelimo na dele v velikosti jajca in razvaljamo v trakove, ki jih razrežemo v velikosti kifeljčkov. Oblikujemo v polmesece in položimo na peki papir.

Pečemo na 180 stopinj, 13- 15 minut oz. dokler rahlo ne porjavijo.

Za posip zmešamo sladkor v prahu z vanilijevim sladkorjem. V mešanici povaljamo pečene in rahlo ohlajene kifeljčke (približno 1 minuto po tem, ko smo jih vzeli iz pečice se posip najbolje prime).

(Visited 614 times, 2 visits today)