Pečen krompirček z začimbami je v zadnjem času tako priljubljen, da ga marsikje ponujajo namesto siceršnje stalnice – pomfrija.

Ker ni ocvrt, je manj masten, ker pa so mu dodane začimbe, je povsem drugačen od običajnega pečenega krompirčka.

Kako tak krompirček pripraviti doma?

Nekaj pomembnih “trikov” za najboljši, hrustljav in poln okusa pečen krompirček z začimbami smo poiskali in izbrali …

1. Trik za hrustljavost je v sodi bikarboni – narezan krompir kuhamo v kropu s soljo in sodo bikarbono 10 minut, nato pa ga spečemo.

2. Krompir pečemo na štedilniku, ne v pečici.

3. Pečemo ga na maslu ali olju, še najbolje pa na kombinaciji obojega. Preden damo krompir v ponev, na maščobi na hitro prepražimo sveže in suhe začimbe, s čimer bomo okus dodali že olju.

4. Krompir v ponvi pustimo pri miru, dokler se po eni strani ne zapeče. Šele nato ga obrnemo. Ne mešamo.

5. Zaradi zadnjega je bolje, da krompir narežemo na rezine, ne na krhlje. Tako bo zapečen precej bolj enakomerno. Idealna debelina je 6 do 8 mm.

6. Začimbe najbolj razvijejo okus, če jih malce prepražimo – če pa jih zažgemo, jih bomo popolnoma uničili. Lahko uporabimo tako sveže kot suhe, lahko jih zdrobimo v možnarju ali pa le dobro premešamo, najbolje skupaj z grobo soljo.

7. Za najboljši okus zmešamo tiste, ki jih imamo najraje. Priporočamo, da izberete bodisi mediteranske, bodisi kakšne druge, ne pa vse povprek.

Nekaj dobrih mešanic začimb za pečen krompirček:

  • morska sol, čebula, peteršilj, črni poper, kurkuma;
  • morska sol, čebula, česen, paprika, čili, bazilika, peteršilj, rožmarin;
  • curry mešanica začimb;
  • dimljena sol, paprika, pekoča paprika;
  • sol, mešani poper;
  • sol, čebula, paprika, origano.
(Visited 11.912 times, 18 visits today)
Close