Avtor vb; foto: shutterstock.com 8:19 dop KULINARIKA IN RECEPTI

Trik za najboljše melancane (jajčevce) – tako so popolnoma drugačni!

Ste tudi vi že kdaj v restavraciji naročili zelenjavo na žaru in v jedi dobili popolnoma neprebavljive melancane (jajčevce)? Ali pa ste jih pripravljali doma po receptu, pa so bili še vedno preveč podobni surovim?

Prvi razlog je ta, da moramo melancane pred pripravo obdelati. Drugi pa je ta, da terjajo za pripravo več časa kot bučke in paprika.

Trik, kako melancane pripraviti na najokusnejši način, je v tem, da jih predhodno pripravimo – potem pa je vseeno, ali jih naredimo na žaru, v pečici, v ponvi ali pa jih ocvremo.

Kako pripravimo melancane na pečenje ali cvrtje?

Različni načini priprave te jedi zahtevajo različno rezanje melancan. Vsekakor pa jih narežemo. Če jih še olupimo, bodo narejeni še hitreje.

Rezine nato nasolimo in pustimo vsaj pol ure, da spustijo “grenkobo”.

Druga možnost oz. trik pa je, da jih denemo v močno osoljeno vrelo vodo in na hitro pokuhamo.

Da so melancani pripravljeni na nadaljnje postopke, vidimo po tem, da notranji del spremeni barvo, “meso” pa postane mehko.

Če bomo uporabili izdolbene melancane, jih nasolimo, pustimo pol ure, nato pa popečemo na vroči ponvi, z izdolbeno stranjo navzdol – in jih šele nato nadevamo. Sredico pa pred pečenjem pripravimo na enega od zgornjih načinov.

(Visited 1.003 times, 9 visits today)
Close