Site icon Eko Dežela

Tortilje z domačo nacho omako

Tortilje so hitra, ne pretežka jed – če jih nadevamo z več sveže zelenjave, pa odlično prijajo v vročih dneh. Za piko na i poskrbijo omakice in tokrat smo naredili pikanten domač nacho. Seveda pa je odličen tudi guacamole iz avokada.

Sestavine:

Sestavine za domači nacho:

Priprava:

Tortilje pripravite po svojem okusu. Mi smo jih napolnili z mletim mesom, ki smo ga prepražili s čebulo, papriko in feferoni, nato pa dodali koruzo in na drobne koščke narezano olupljeno kumaro ter četrtinke češnjevih paradižnikov. Ne le svežino, tudi barvitost je dodala ta kombinacija!

Če nimate časa za pripravo mesa, lahko naredite tortilje s tuno, ki jih le pogrejete, nadevate pa s tuno – ravno tako prija zraven koruza in paradižnik, namesto kumar pa lahko dodate malce rukole ali trdo kuhana jajca. Odvisno od tega, kako lačni ste oz. kaj imate pri roki.

Omaka nacho

Priprava domače nacho omake je res enostavna. V kozici segrejte smetano, v sekljalnik ali multipraktik pa denite vse ostale sestavine. “Miks” nato vmešajte v smetano in še malo segrevajte, da se sir stopi. Če je omaka pregosta, dodajte še malo smetane ali vode. Po okusu solite in poprajte.

Omako prelijte čez tortilje in posujte s svežim peteršiljem.

NAMIG: Domači nacho se odlično prileže tudi k čipsu oz. tortilja čipsu, uporabite pa ga lahko tudi kot omako za zrezke ali polpete – le malce smetane še dodajte.

(Visited 1.015 times, 1 visits today)