Mlečni riž je bil včasih pogosto na jedilniku, danes pa ni več tako popularen. A tale jesenska različica s sadjem in cimetom je nekaj, kar je vredno poskusiti!

Sestavine:

  • narezano in očiščeno sadje (2 slivi, 1 hruška, 1 jabolko)
  • med
  • 1 dcl jabolčnega soka
  • cimetova skorja
  • orehi
  • 100 g masla
  • 1 vanilijev sladkor
  • 150 g riža, ki se sprime
  • 125 g sladkorja, najbolje rjavega
  • 1,5 litra mleka
  • 2 dcl sladke smetane

Priprava

Za pripravo sadja vse sadje pomešajte z medom nato pa na srednji temperaturi počasi rahlo karamelizirajte. Posebej pogrejte jabolčni sok, vanj predenite sadje in cimetovo skorjo.

Stopite maslo in vanilijev sladkor v posodi, dodajte riž, cimet in sladkor. Dobro premešajte, nato pa dodajte mleko in smetano. Pokrijte in kuhajte vsaj 1 uro, da se zgosti in postane kremast.

Postrezite toplega, obložite s sadjem in sadno polivko ter orehovimi jedrci.

(Visited 152 times, 1 visits today)
Close