Site icon Eko Dežela

Topel stročji fižol s krompirjem in klobaso

Stročji fižol je odlična zdrava zelenjava, ponavadi ga uživamo kot solato, mnogi ga imajo najraje toplega, v omaki. Z njim lahko obogatimo marsikakšno enolončnico, mineštro, odličen je tudi s pire krompirjem.

Tokrat smo ga naredili kot glavno zvezdo obroka, skupaj s krompirjem in klobaso.

Sestavine:

Priprava:

Skuhamo stročji fižol, pri čemer upoštevamo, da se različne sorte kuhajo različno dolgo (od 15 minut do prek ene ure). Skuhamo tudi krompir v kosih.

Malo preden je oboje skuhano, razrežemo klobaso na manjše koščke in jo prepražimo na maščobi v večji ponvi. Kuhan krompir in fižol dodamo, ko je klobasa že pripravljena, dobro premešamo, popopramo, dodamo še malo masla ali druge maščobe, po okusu solimo.

NAMIG: Postrežemo kar v ponvi, z nekaj žličkami kisle smetane.

(Visited 609 times, 5 visits today)