Če in ko že jemo ocvrto hrano, pa naj bo to pohan piščanec ali piščančji trakci, ali pa domači medaljoni, tudi brezmesni, zelenjavni polpetki ali pa ocvrt sir – si želimo, da bi bilo cvrtje kar čim bolj hrustljavo.
In edinstven, preprost, a super trik za to je izbira drobtin.
Recept za cvrtje je preprost, malo zamuden, a preverjen, npr. piščanca narežemo, solimo, popramo, nato pa povaljamo najprej v moki, nato v stepenem jajcu in nazadnje v drobtinah. Ocvremo v vročem olju.
Kako bo bolj hrustljavo?
Mnogim gredo posebej v slast ocvrte dobrote, pripravljene s panko drobtinami namesto navadnih, mi pa smo tokrat uporabili trik za še večjo hrustljavost: nadrobili smo koruzne pahuljice, poznane kot kornfleks. Svetujemo, da kupite takšne brez dodanega sladkorja, dodate pa jim lahko tudi začimbe po želji (npr. dimljeno papriko).
Menda velja poskusiti tudi z zdrobljenim tortilja čipsom, če pa nimate nič drugega, pa hrustljavosti pridodajo tudi jušne kroglice!
Za zraven lahko naredite domače omake: