Site icon Eko Dežela

Tenstan krompir po receptu naših babic

Foto: VB

Tenstan krompir oziroma pražen krompir je ena najbolj priljubljenh prilog v Sloveniji. Nasploh smo veliki ljubitelji krompirja, imamo ga tako rekoč v izobilju in pozimi je na krožnikih zagotovo večkrat na teden.

Receptov za pražen krompir je ogromno, prav tako trikov. Mi smo tokrat povprašali pri starejši generaciji in sestavili recept, ki smo ga brž tudi preizkusili. In rezultat? Najboljši tenstan krompir, kar smo ga kdaj jedli!

Sestavine:

Priprava:

Krompir skuhajte v vreli osoljeni vodi. V večini receptov se krompir kuha cel, neolupljen, mi smo sledili namigu, da ga skuhamo narezanega na debelejše rezine. Ko je kuhan, a še ne razpada, ga odlijte in odstavite. Na maščobi prepražite čebulo, počasi, da se ne zažge in da se lepo karamelizira (to je bistvo za res okusen krompir). Dodajte ocvirke. Malo prepražite, dodajte krompir. Pustite, da se zapeče, obrnite vse rezine, pustite, da se zapeče še na drugi strani. Zmanjšajte ogenj in pražite in mešajte, po potrebi dodajte še malce maščobe, soli, popra. Vsaj 20 minut, lahko pa tudi eno uro, ves čas pazite, da se čebula ne zažge. Oblikujte v kepice, postrezite s peteršiljem.

NAMIGI:

(Visited 20.769 times, 92 visits today)