Še vedno smo pri zimskih sladicah in še vedno nam dišijo jabolka s cimetom. Zato smo poskusili nekaj posebnega: “tiramisu” z jabolki!
Sestavine:
- 250 g piškotov za tiramisu
- 4 sočna sladka jabolka, ki jih olupite, razkoščičite in narežete na koščke
- 8 žlic rjavega sladkorja (najbolje muscovado ali podoben) + še malo za posip
- cimet
- smetana za stepanje (0,5 l)
- mascarpone (približno enaka količina kot smetane)
- 0,5 – 1 dcl mleka (odvisno, ali boste dodali še rum)
- po želji: 0,5 dcl ruma
Priprava:
Jabolka, sladkor in cimet na nizki temperaturi segrevajte približno 20 – 30 minut, da dobite karamelno omako.
Piškote na hitro pomočite v mleko (ali v mešanico mleka in ruma) ter jih položite na dno posode ali pekača. Nanje denite nekaj žlic jabolčnega karamela, to plast pa prekrijte s stepeno smetano, zmešano z mascarponejem. Ponovite vse plasti vsaj še enkrat. Po vrhu namesto s kakavom potresite z rjavim sladkorjem.
Denite v hladilnik, najbolje čez noč, da se piškoti lepo prepojijo.
Poskusite tudi: Jagodni tiramisu!