Ko požene rukola, je ne zmanjka zlepa, tudi če jo dodamo vsaki solati in iz nje naredimo “posteljico” za vsako jed.

Zato je smiselno rukolo uporabiti tudi kot pesto.

Recept za rukola pesto

Pesto iz rukole pripravimo iz rukole in olivnega olja (v razmerju 2:1), dodamo pa še enako količino kot olja naribanega parmezana ter pol toliko pinjol (ali drugih oreškov), malo limoninega soka in česen po okusu, vse skupaj zblendamo in po potrebi pogrejemo.

Kako ga uporabiti?

Pesto lahko dodajamo različnim jedem za okus, npr. omakam, rižotam, testeninam, tudi mesu. Lahko ga uporabimo tudi kot pomako za pečen krompirček ali cvrtje.

Hladna solata iz testenin in rukole je lahko npr. odlična priloga k piknikom, hladen pesto iz rukole pa lahko namažemo tudi na kos kruha, ki ga dodatno obložimo s svežim paradižnikom.

(Visited 511 times, 11 visits today)
Close