Šparglji so priljubljena poslastica vsake pomladi. Z njimi lahko popestrimo tako rekoč vsako jed, nekateri prisegajo na šparglje z jajci, drugi imajo raje špargljevo juho, potem pa je tu še pestra izbira jedi s šparglji: od rižote in pite do špargljev iz pečice ali špargljeve fritate, pa tudi solate s šparglji.
Tokrat smo jih pripravili s testeninami in kosilo je bilo nadvse okusno – pa tudi dovolj lahko za popoldansko rekreacijo.
Sestavine:
- šparglji (približno 5 na osebo)
- testenine po izbiri (priporočamo srednjo velikost, kot so npr. peresniki ali svedrčki)
- olivno olje
- parmezan
- sol
- po želji: maslo, smetana, mlada čebula …
Priprava:
Skuhajte testenine v slani vodi. Šparglje narežite na 2 cm koščke in jih na hitro prepražite na olivnem olju. Zmešajte z odcejenimi testeninami, dodajte še malo olja in obilo parmezana.
Po želji vmešajte še malo masla in/ali smetane, na koncu pa še mlado čebulo, narezano na kolobarje.
Poglejte si še dve okusni specialiteti: divje šparglje in hmeljeve poganjke