Več ni nujno več, vsaj pri hrani to zagotovo drži. Špageti Aglio e Olio so dokaz za to. Le nekaj sestavin pričara čudovit obrok.
Informacije glede izvora te jedi so različne, lastijo si jo v regiji Abruzzo, kot tudi v Neaplju in še kje drugje. Nesporno pa je dejstvo, da je jed danes priljubljena po vsej Italiji in tudi izven nje.
Sestavine za 4 osebe:
- špageti
- pol skodelice olivnega olja
- 2 stroka česna – narezana na tanke lističe
- sol
- po želji nasekljan svež peteršilj in parmezan
Priprava:
Najprej pristavimo vodo in testenine skuhamo al dente. Nato v ponvi, ki je dovolj velika, da bomo vanjo vmešali testenine, segrejemo olivno olje. Dodamo narezan česen in solimo. Pražimo in mešamo, dokler česen ne prične dobivati zlato rjavega odtenka. Sedaj v ponev stresemo testenine in dobro premešamo.
Ko serviramo jed na krožnike, po vrhu posujemo malo peteršilja in parmezana, lahko okrasimo tudi z baziliko.