Sladica, ki je preprosta, a učinkovita – všeč je prav vsem, je ravno prav sladka in predvsem zelo sočna.

Sestavine:

  • 2 jajci
  • približno 200 g moke
  • 200 g skute
  • 120 g sladkorja
  • 1 dcl stopljenega masla ali olja
  • vanilijev sladkor
  • žlička pecilnega in pol žličke sode bikarbone
  • pol litra mleka
  • karamelni ali toffee puding
  • rjavi sladkor in začimbe za posip

Priprava:

Penasto zmešajte sladkor in jajci, dodajte maslo ali olje in skuto ter dobro premešajte. V drugo skledo presejte moko, dodajte pecilni in sodo, zmešajte in dodajte mešanici jajc in skute, premešajte, da se poveže. Vlijte v pekač obložen s peki papirjem in pecite približno 25 – 30 min na 175 stopinj Celzija.

Pripravite puding po navodilih in ga prelijte po ohlajenem pecivu. Preden se strdi, povrhu posujte z mešanico vanilijevega in rjavega sladkorja ter začimb (priporočamo cimet in katerekoli začimbe za piškote, npr. kardamom, klinčke… ).

(Visited 1.391 times, 40 visits today)
Close