Sladica, ki je preprosta, a učinkovita – všeč je prav vsem, je ravno prav sladka in predvsem zelo sočna.
Sestavine:
- 2 jajci
- približno 200 g moke
- 200 g skute
- 120 g sladkorja
- 1 dcl stopljenega masla ali olja
- vanilijev sladkor
- žlička pecilnega in pol žličke sode bikarbone
- pol litra mleka
- karamelni ali toffee puding
- rjavi sladkor in začimbe za posip
Priprava:
Penasto zmešajte sladkor in jajci, dodajte maslo ali olje in skuto ter dobro premešajte. V drugo skledo presejte moko, dodajte pecilni in sodo, zmešajte in dodajte mešanici jajc in skute, premešajte, da se poveže. Vlijte v pekač obložen s peki papirjem in pecite približno 25 – 30 min na 175 stopinj Celzija.
Pripravite puding po navodilih in ga prelijte po ohlajenem pecivu. Preden se strdi, povrhu posujte z mešanico vanilijevega in rjavega sladkorja ter začimb (priporočamo cimet in katerekoli začimbe za piškote, npr. kardamom, klinčke… ).