Poleti prijajo poletne sladice – s sezonskim sadjem. Tole pecivo z jogurtom in breskvami je tako rahlo, da ga boste zmazali kot nič!

Sestavine:
- 2 jajci
- 130 g sladkorja
- 3/4 skodelice masla ali olja
- 4-5 breskev
- lonček jogurta (lahko tudi več, dodate pa lahko tudi toliko skute za še bolj rahlo pecivo)
- 200 g moke
- 50 g mletih mandljev (lahko tudi izpustite)
- žlička pecilnega praška in pol žličke sode bikarbone
- smetana za stepanje
- po želji: sladkor za posip
Priprava:
Penasto zmešajte jajca, sladkor in maščobo. V drugi skledi zmešajte moko, pecilni in sodo. Nato zmešajte vse skupaj in vlijte v pekač, pecite približno 25 – 30 minut na 170 stopinj Celzija.
Pečeno ohladite, prerežite na pol, spodnjo polovico obložite z narezanimi breskvami in stepeno smetano, po vrh pa posujte sladkor – lahko pa na vrhu namažete smetano in dodate rezine breskev kot okras