Poleti prijajo poletne sladice – s sezonskim sadjem. Tole pecivo z jogurtom in breskvami je tako rahlo, da ga boste zmazali kot nič!

Sestavine:

  • 2 jajci
  • 130 g sladkorja
  • 3/4 skodelice masla ali olja
  • 4-5 breskev
  • lonček jogurta (lahko tudi več, dodate pa lahko tudi toliko skute za še bolj rahlo pecivo)
  • 200 g moke
  • 50 g mletih mandljev (lahko tudi izpustite)
  • žlička pecilnega praška in pol žličke sode bikarbone
  • smetana za stepanje
  • po želji: sladkor za posip

Priprava:

Penasto zmešajte jajca, sladkor in maščobo. V drugi skledi zmešajte moko, pecilni in sodo. Nato zmešajte vse skupaj in vlijte v pekač, pecite približno 25 – 30 minut na 170 stopinj Celzija.

Pečeno ohladite, prerežite na pol, spodnjo polovico obložite z narezanimi breskvami in stepeno smetano, po vrh pa posujte sladkor – lahko pa na vrhu namažete smetano in dodate rezine breskev kot okras

(Visited 2.565 times, 8 visits today)
Close