Odličen in lahko bi rekli sezonski posladek – pecivo, ki je sočno, sveže in rahlo je primerno tako po nedeljskem kosilu kot za prigrizek zvečer. Klementine imate skoraj zagotovo doma!

Sestavine:

  • okoli 200 g klementin
  • 4 jajca
  • limonina lupinica
  • 150 g sladkorja
  • 100 ml olja
  • 175 g mletih mandljev
  • žlička pecilnega praška in žličla jedilne sode bikarbone

Priprava:

Cele klementine v posodi prekrijte z vodo, zavrite in kuhajte približno pol ure. Naj se ohladijo. Prerežite, izdolbite peške, nato pa jih zblendajte – skupaj z lupino, če imate ekološke oz. ste jih prekuhali.

Pečico segrejte na 175 °C in pekač obložite s peki papirjem.

Zmiksajte jajca, sladkor in limonino lupinico ter dodajte olje in zmiksajte. Vmešajte “pasto” iz klementin, nato pa še mandlje in pecilni prašek ter sodo.

Maso denite v pekač in pecite približno 50 min, da dobro naraste in dobi zlatorjavo barvo. Ohladite in postrežite.

Za dekoracijo lahko naredite enostaven preliv iz soka agrumov in sladkorja v prahu ali pa posujete le sladkor, dodate lahko še stepeno smetano in seveda – krhlje ali rezine klementin.

(Visited 1.349 times, 1 visits today)
Close