Sladice s pistacijami so vse bolj popularne: iz pekarn dišijo pistacijevi rogljički, za pusta smo našli pistacijeve krofe, decembra smo pekli piškote s pistacijami ...
Zdaj pa, kremen in slasten, pistacijev tiramisu!
Sestavine:
- piškoti za tiramisu (npr. Savoiardi) – ostale sestavine so količinsko prilagojene za približno 200 g piškotov
- 300 ml smetane za stepanje
- 250 g mascarpone sira
- 2 dcl kave, po želji pa še žlica Amaretto likerja
- vsaj 6 žlic pistacijevega namaza
- sesekljane pistacije (neslane) za posip – po želji pa tudi kakav ali sadje za okrasitev
Priprava:
Zmešajte ohlajeno kavo in liker. V tekočino pomakajte piškote in jih zlagajte v posodo ali pekač.
Naslednjo plast pripravite tako, da zmiksate mascarpone s pistacijevim namazom. Nato vmešate še stepeno sladko smetano.
Sledi plast piškotov, nato spet mascarpone s smetano.
Po vrhu lahko tiramisu potresete s sesekljanimi pistacijami lahko pa poskusite tudi s kakavom. Okrasite ga lahko tudi s pistacijevim namazom in gozdnimi sadeži.
Recept za domač pistacijev namaz oz pistacijevo kremo pa najdete tule.