Pečene hruške so zelo podobne pečenim jabolkom, a so na jedilniku mnogo bolj poredko, po mnenju mnogih sladokuscev, neupravičeno. Tokrat smo jih malce “začinili” – ekstra trik za sladico, ki si jo boste zaželeli še enkrat za večerjo ali kar takoj.
Sestavine:
- 2 hruški (oz. vsaj eno veliko za 2 osebi)
- med
- 2 žlici rjavega sladkorja
- 2 žlici masla
- žlička cimeta
- orehi
- skuta
- ekstra dodatek: medena viljamovka ali podoben liker
- po želji: smetana za stepanje ali vanilijev sladoled
Priprava:
Pečico ogrejte na 170 stopinj Celzija. Hruške razpolovite in odstranite peške, sredico pa izdolbite, a pustite, kjer je, pazljivo, da ne prebodete lupine. Položite “skodelice” v pekač. Prek hrušk prelijte med, na vsako denite žlico sladkorja in žlico masla, prelijte z malo likerja in posujte z malo cimeta.
Pecite okoli 30 minut, hruške so pečene, ko jih lahko prebodete z vilico. Pečene posujte z nekaj nadrobljenimi ali celimi orehi in malo skute, po želji jih lahko servirate s stepeno smetano in/ali vanilijevim sladoledom.
Samo za odrasle: Na hruško denite kepico vanilijevega sladoleda, to pa prelijte z žlico ali dvema medene viljamovke.