Site icon Eko Dežela

Slastna jabolčna krostata, ki je popolnoma nezahtevna za pripravo!

Slastna jabolčna krostata, ki je popolnoma nezahtevna za pripravo!

Krostata se morda sliši kot nekaj, kar zahteva višek kulinaričnega znanja, pa je pravzaprav tole ena najbolj enostavnih (in hrustljavih) sladic. Trik za poenostavitev je v že kupljenem testu.

Sestavine:

Priprava:

Pekač namažemo z maslom in na to položimo nanj oba kosa razvaljanega testa, enega na drugo. Pri robovih testo privzdignemo.

Na pol centimetra debele krhlje narežemo jabolka in z njimi čisto prekrijemo testo. Posebej razžvrkljamo jajca, dodamo vanilij sladkor, sladko smetano, limonino lupinico, cimet in sladkor. S tem prelijemo testo.

Položimo v na 180ºC segreto pečico in pečemo približno pol ure. Pustimo krostato, da se malce ohladi. Pred serviranjem posujemo s sladkorjem v prahu.

NAMIG ZA OBLIZNIT: Postrežemo s kepico vanilijevega sladoleda ali stepeno smetano!

(Visited 839 times, 4 visits today)