Vroča čokolada za sladke decembrske dni je prava filmska poslastica. Vendar pa so kupljene prevečkrat podobne “le” kakavu ali pa pudingu. Zato smo poiskali enostaven recept za domačo vročo čokolado.
Sestavine (za 1 osebo):
- 300 ml mleka
- 1 žlička sladkorja (oz. po okusu)
- 2 žlički pravega kakava
- ½ žličke vaniljevega ekstrakta
- ščep soli
- ½ vrstice temne čokolade (lahko tudi več, če želite bolj gosto in še bolj poln okus)
Priprava:
V srednje veliki ponvi segrejte mleko približno do 80 °C (ne sme zavreti). Segretemu mleku dodate sladkor, kakav, ekstrakt vanilje in sol. Vse dobro premešate in prelijete čez nalomljeno čokolado.
Vročo čokolado prelijete v skodelico in povrhu potresete naribano temno čokolado ali pa dodate malo stepene sladke smetane.
Še nekaj namigov
- Za pogumne – v vročo čokolado po stari srednjeameriški tradiciji uživanja kakava dodajte še malo pekočega čilija.
- Za otroke – v vročo čokolado dodajte penice ali kakšen drug posladek.
- Za goste – vročo čokolado potresite z decembrskimi začimbami, kot sta cimet in zvezdnati janež.
(Visited 1.162 times, 7 visits today)