Za te posebne palačinke ne potrebujete ne bele moke, ne jajc, ne mleka in ne sladkorja. So to sploh palačinke?
Videti so podobno, tekstura je malce bolj krhka, a nas so navdušile s svojim polnim okusom, nasitnostjo in tudi s tem, da niso običajne. Pripravite jih lahko s poljubnim slanim nadevom, mi smo se odločili za preprost, a odličen nadev.
Sestavine:
- 80 g čičerikine moke
- 1 dcl vode
- 1/2 žličke pecilne praška ali sode bikarbone
- ščep soli
- maslo ali olje
- Za nadev: skuta in sveža zelišča, po želji sol, poper, česen, čebula …
Priprava:
Zmiksajte prve štiri sestavine, na segreti maščobi popecite palačinke kot običajne. Za nadev zmešajte skuto in sesekljana sveža zelišča po izbiri, po želji dodajte še sesekljano čebulo, česen, solite in poprajte.
Pečene palačinke namažite z nadevom in dober tek!
Poskusite jih še s tuno!
Namig: zraven se odlično prileže paradižnik v solati.