Karamela in sol sta dober par. Delujeta v piškotih, še bolje pa v sladoledu. Za res posebno ledeno sladico potrebujemo zgolj 6 sestavin in malo dobre volje.
Potrebujemo:
- 1,5 skodelice namočenih indijskih oreščkov
- 1 skodelico izkoščiščenih datljev
- 2 čajni žlici melase (če je ni v shrambi, jo lahko nadomestite z medom)
- 1 čajna žlička vanilijeve esence (lahko tudi izpustite ali nadomestite z vanilijevim strokom)
- 1 čajna žlička morske soli
Priprava:
Splaknite in malce osušite indijske oreščke in jih dajte v blender, kjer ste že zmešali vse ostale sestavine. Maso vsaj za 5 ur postavitev v zamrzovalnik. Preden sladoled postrežete, ga deset minut pustite na sobni temperaturi.
NAMIG: Prelijte z doma narejeno karamelo in posujte s ščepcem grobo mlete morske soli.
Vir: onegreenplanet.org