Si predstavljate domač sladoled, ki je pripravljen v uri ali dveh, zanj ne potrebujete posebnih aparatov za sladoled, v njem pa uživate brez dodanega sladkorja, mlečnih izdelkov in – brez vseh umetnih dodatkov? Čisto preprosto je. Tako preprosto, da je že skoraj smešno.
Sadni sladoled iz 2 sestavin
Za pripravo sadnega sladoleda potrebujemo le rastlinsko smetano za stepanje in izbrano sadje (najbolje se tak sladoled obnese z jagodičevjem ali breskvami). Stepemo smetano, dodamo sadje in še malo “pomiksamo”. Denemo v skodelice in v zmrzovalnik do želene teksture oz. zamrznjenosti. Lahko tudi dlje, vendar je potem sladoled najokusnejši in najbolj kremast, ko se malo odtaja.
Čokoladni sladoled iz 2 sestavin
Čokoladni sladoled bo popolnoma zdrav, če ga boste pripravili iz zmiksanih banan in dodanega pravega kakava. Banane lahko zmrznjete že v naprej in tako je sladoled pripravljen takoj, ko so dovolj odtajane, da jih zmore vaš sekljalnik ali mešalnik. Lahko pa jih pretlačite z vilicami, dodate kakav in zamrznete v skledicah do želene zmrznjenosti.
Namig: sladoled prelijte z domačim sirupom, okrasite s sadjem, lističi mete, vejico sivke ali rožmarina.