Peko piškotov v dolgih večerih nadaljujemo s še enimi preprostimi piškoti, ki pa so zelo hrustljavi in imajo odlično aromo po cimetu, ki bo še pred prazniki med peko pričarala praznično vzdušje.
Sestavine:
- 250 g moke
- 170 g masla sobne temperature, narezanega na koščke
- 100 g sladkorja
- 2 žlički mletega ali naribanega cimeta
Priprava:
Pečico segrejte na 175 °C. Na pekač položite peki papir. V skledi zmešajte moko in sladkor, nato vmešajte še cimet. Dodajte maslo in zgnetite v testo.
Majhne koščke testa z rokami povaljajte v obliko kroglic in jih položite na pekač. Vsako pritisnite ob dno s kozarcem, na njej pa lahko z vilicami ustvarite še preprost vzorec črt ali kara.
Pecite približno 15 minut (morda tudi nekaj več, dokler niso rahlo zapečeni ob robu). Počakajte 10 minut, preden jih preložite. Sicer se jim je težko upreti, a ko bodo piškoti popolnoma ohlajeni, bodo bolj hrustljavi.
Lahko jih posujete še s sladkorjem v prahu.
Več receptov za piškote pa TULE.