Ko je paradižnikov v izobilju, je iz njih mogoče pripraviti različne jedi in jih uporabiti v marsikaterem receptu.

In čeprav večina prisega na surove paradižnike v solati, je tudi paradižnikova juha prava poslastica. Da pa ne bo vodena ali taka kot “iz vrečke” je dobro upoštevati nekaj nasvetov, kako jo pripraviti.

1. Izbira paradižnikov

Za juho vedno izberite zelo zrele plodove. Najboljši okus dosežete tako, da uporabite različne sorte paradižnikov. Izpustite lahko le izrazito solatne sorte, kot je npr. volovsko srce.

2. Voda

Koliko vode ali jušne osnove boste uporabili, je odvisno od tega, koliko vode je v paradižnikih. Običajno razmerje je 1 kg paradižnikov in pol litra vode.

3. Dodatki za okus juhe iz paradižnikov

Juha bo najboljša, če boste poleg soli in popra uporabili le sveže arome, ki jih dodate takoj, ko se paradižniki na olivnem olju zmehčajo. To so sesekljana čebula ali česen in sesekljana sveža bazilika. Svež peteršilj pa dodajte na koncu, tik pred postrežbo, ko ste juho že spasirali. Takrat dodate tudi nekaj žlic sladke smetane.

Če je juha prekisla, vanjo vmešajte 1 do 3 žličke sladkorja.

(Visited 115 times, 5 visits today)
Close