Rižota z radičem bo vaše kosilo spremenila v pravo doživetje okusov Italije in tudi Goriške, kjer raste posebej znan radič.
Sestavine:
- olivno olje
- radič
- čebula
- česen
- peteršilj
- parmezan
- riž
- vino ali jušna osnova (količina glede na riž)
Priprava:
Sesekljano čebulo na olju prepražimo do mehkega. Dodamo na trakove narezan radič, sesekljan česen in peteršilj. Solimo in popramo in na majhni temperaturi pražimo okoli 20 minut.
Posebej skuhamo riž: tako, da ga na hitro prepražimo na maslu, nato pa dolijemo vino ali jušno osnovo (po 1 dcl) in mešamo. Ko riž popije tekočino, dolijemo ponovno, mešamo in ponavljamo postopek dokler ne porabimo tekočine, riž pa je kuhan.
V riž dodamo prepražen radič in nastrgan ali nariban parmezan ter nekaj brizgov olivnega olja in nežno premešamo ter rižoto pustimo malo stati, da se okusi prepojijo.