Rižota z radičem bo vaše kosilo spremenila v pravo doživetje okusov Italije in tudi Goriške, kjer raste posebej znan radič.

Sestavine:

  • olivno olje
  • radič
  • čebula
  • česen
  • peteršilj
  • parmezan
  • riž
  • vino ali jušna osnova (količina glede na riž)

Priprava:

Sesekljano čebulo na olju prepražimo do mehkega. Dodamo na trakove narezan radič, sesekljan česen in peteršilj. Solimo in popramo in na majhni temperaturi pražimo okoli 20 minut.

Posebej skuhamo riž: tako, da ga na hitro prepražimo na maslu, nato pa dolijemo vino ali jušno osnovo (po 1 dcl) in mešamo. Ko riž popije tekočino, dolijemo ponovno, mešamo in ponavljamo postopek dokler ne porabimo tekočine, riž pa je kuhan.

V riž dodamo prepražen radič in nastrgan ali nariban parmezan ter nekaj brizgov olivnega olja in nežno premešamo ter rižoto pustimo malo stati, da se okusi prepojijo.

(Visited 83 times, 1 visits today)
Close