Praznične jedi so tako pri nas kot po svetu ponavadi nekako tradicionalne. Vse bolj se v zadnjem času uveljavlja prilagajanje tradicionalnih receptov na sodobne trende, a vendar, v naših krajih nekaj klasike ostaja… Zato smo zbrali nekaj receptov za jedi, ki so najbolj iskane v tem času.
Filana jajca
Filana oz nadevana (tudi polnjena) jajca so pogosta praznična hladna predjed. Za pripravo niso zahtevna – še najtežji del recepta je po mnenju mnogih lupljenje jajc.
‘Filana’ jajca po starem receptu in ideje, kako jih popestriti
Francoska solata
Seveda jo lahko kupimo, a domača je najboljša.
Sarme
Sarme so že “od nekdaj” ena najbolj priljubljenih jedi na prvi dan novega leta, ponavadi pa tudi na naslednji. Nekateri prisegajo nanje zgolj iz tradicije, drugi iz praktičnih razlogov, saj se jih lahko pripravi v naprej, pogrete pa so le še boljše, tretji zato, ker jim jih naredi mama, nekateri pa v njih najdejo celo zdravilo za mačka.