Čemaž je spomladanska dobrota, za katero sicer velja velika previdnost pri nabiranju. Je pa poln vitaminov – še medvedi spomladi, ko pridejo iz brlogov z veseljem grizljajo ta divji česen, tudi za zdravje.

Seveda, nabiramo le rastline, ki jih dobro poznamo, sploh pri čemažu moramo biti previdni, saj ga zlahka zamenjamo za 4 strupene rastline.

Čemaž lahko pripravimo v vrsti receptov, saj ga uporabljamo kot začimbo ali kot glavno zvezdo kosila.

Tu pa je ideja, kako čemaž narediti s tofujem – npr. namesto z jajci. Recept je zelo preprost, zanj pa potrebujete le osnovne 3 sestavine:

  • olivno olje
  • tofu
  • čemaž
  • sol, poper

Na olivnem olju popečete tofu, tako da ga dobro zapečete z obeh strani, nato pa dodate sesekljan čemaž in pokrijete, da se okusi povežejo. Po okusu solite in poprate.

(Visited 48 times, 48 visits today)
Close