Rdeča pesa je pri nas najbolj priljubljena vložena v kisu in postrežena kot solata, a uporabimo jo lahko na vrsto drugih načinov – in to zelo okusnih!

Te testenine so zelo hitro pripravljene, tako da so primerne za kosilo, večerjo ali pa kot priloga.

Sestavine (za 4 osebe):

  • 400 g testenin
  • 150 g feta sira (po želji tudi več)
  • olivno olje
  • 250 g kuhane rdeče pese
  • 2 stroki česna
  • žlička soli
  • po želji: malo kumine

Priprava:

Skuhajte testenine, med tem pa pripravite omako. Kuhano peso, olivno olje, sol in česen ter kumino zmiksajte v blenderju v omako.

Ko so testenine kuhane, odlijte vodo in dodajte omako ter dobro premešajte. Denite na krožnike in potresite z zdrobljenim feta sirom, dodate lahko še malo olivnega olja, peteršilj in po želji še parmezan.

(Visited 235 times, 2 visits today)
Close