Site icon Eko Dežela

RECEPT: Spomladanska fritata s šparglji

Še ena spomladanska jed, ki vas bo zagotovo navdušila in se odlično obnese kot lahko kosilo ali večerja. Fritata je italijanska jed, ki jo poznajo tudi pri nas na primorskem, sicer pa gre za ocvrto omleto. Pa še nekaj nam je ljubo pri njej: če vam kaj ni všeč ali pa se kateri od sestavin izogibate, jo mirno izpustite in naredite fritato malo po svoje.

Sestavine:

Priprava:

Na maščobi na srednjem ognju v veliki ponvi prepražite čebulo. Kmalu dodajte še na koščke narezane šparglje. Med tem stepite jajca, dodajte skuto, sol in poper in dobro premešajte. Ko je čebula pripravljena, jo prelijte z mešanico jajc. Pecite 4- 5 minut – spodaj mora biti fritata že zapečena, po vrhu pa še malce tekoča. Nato po vrhu enakomerno potresite sir in sveža zelišča ter ponev pokrijte. Pokrite pecite še okoli 8 minut (po potrebi zmanjšajte ali povečajte temperaturo) – toliko, da je fritata zapečena, sir pa stopljen in rahlo porjavel.

Če imate ognjevarno posodo, lahko drugo fazo spečete v pečici – na cca. 175 stopinj Celzija kakšnih 10 minut.

NAMIG ZA SLADOKUSCE: Od svežih zelišč dodajte žličko pehtrana za zelo zanimiv okus jedi.

(Visited 551 times, 1 visits today)