Začela se je sezona špargljev in če ste se jih že najedli z jajci oz v fritati, je tole odličen način, da jih uporabite.

Gre za preprosto, a polno okusa in spomladanskih vitaminov, omako.

Sestavine:

  • divji šparglji
  • mlada čebula
  • nariban parmezan
  • po želji in okusu še mlad česen in malo smetane
  • sol
  • olivno olje

Priprava:

Šparglje očistite in na hitro poparite ali skuhajte v malo vode, da se zmehčajo. Skupaj z ostalimi sestavinami jih dobro zmiksajte, da dobite omako. Olivno olje dodajajte po žlicah, da dobite kremasto teksturo, dodate lahko tudi malo smetane.

Skuhajte testenine, preden jih odcedite dodajte v omako še nekaj žlic vode, v kateri so se kuhale, in dobro premešajte.

Dodajte testenine v omako in pogrejte, nato pa takoj postrezite. Lahko jih še posujete z malo dodatnega parmezana.

Po želji lahko pred miksanjem vršičke špargljev prihranite in jih na koncu vmešate v testenine.

ŠE več receptov s šparglji pa tule.

(Visited 54 times, 54 visits today)
Close