Začela se je sezona špargljev in če ste se jih že najedli z jajci oz v fritati, je tole odličen način, da jih uporabite.
Gre za preprosto, a polno okusa in spomladanskih vitaminov, omako.
Sestavine:
- divji šparglji
- mlada čebula
- nariban parmezan
- po želji in okusu še mlad česen in malo smetane
- sol
- olivno olje
Priprava:
Šparglje očistite in na hitro poparite ali skuhajte v malo vode, da se zmehčajo. Skupaj z ostalimi sestavinami jih dobro zmiksajte, da dobite omako. Olivno olje dodajajte po žlicah, da dobite kremasto teksturo, dodate lahko tudi malo smetane.
Skuhajte testenine, preden jih odcedite dodajte v omako še nekaj žlic vode, v kateri so se kuhale, in dobro premešajte.
Dodajte testenine v omako in pogrejte, nato pa takoj postrezite. Lahko jih še posujete z malo dodatnega parmezana.
Po želji lahko pred miksanjem vršičke špargljev prihranite in jih na koncu vmešate v testenine.
ŠE več receptov s šparglji pa tule.