Če ga še niste poskusili, ste pa zagotovo že slišali za Gazpacho. A kako juho pripraviti, da ne bo imela okusa kot hladna mezga?

Receptov ni malo, mi smo jo tokrat naredili na zelo preprost način, a kljub temu odličnega okusa.

Sestavine:

  • 1 kumara
  • 1 kg ali malo več narezanega paradižnika
  • 1/2 rdeče čebule
  • 2 stroka česna
  • šopek peteršilja (sesekljanega, z izjemo nekaj za dekoracijo)
  • 3 žlice vinskega kisa
  • dober dcl olivnega olja
  • sol, poper

Priprava:

V blenderju zmiksamo olupljeno kumaro, paradižnike, čebulo, česen, peteršilj, kis, olivno olje ter sol in poper – do gladke teksture.

Ohladimo v hladilniku, vsaj za 2 uri.

Gazpacho postrežemo s krutoni, na kocke narezano kumaro ali češnjevimi paradižniki. Dodamo sveže liste bazilike in peteršilja, lahko tudi malo olivnega olja in mlet črn poper.

Hladna juha se odlično prileže v vročih dneh, ko je lahko tudi samostojno kosilo. Če jo postrežete kot predjed, je zanimiv način postrežbe v (širokih in nizkih) kozarcih.


Ste bolj za klasiko? RECEPT za paradižnikovo juho je tule

(Visited 157 times, 1 visits today)
Close