Če ga še niste poskusili, ste pa zagotovo že slišali za Gazpacho. A kako juho pripraviti, da ne bo imela okusa kot hladna mezga?
Receptov ni malo, mi smo jo tokrat naredili na zelo preprost način, a kljub temu odličnega okusa.
Sestavine:
- 1 kumara
- 1 kg ali malo več narezanega paradižnika
- 1/2 rdeče čebule
- 2 stroka česna
- šopek peteršilja (sesekljanega, z izjemo nekaj za dekoracijo)
- 3 žlice vinskega kisa
- dober dcl olivnega olja
- sol, poper
Priprava:
V blenderju zmiksamo olupljeno kumaro, paradižnike, čebulo, česen, peteršilj, kis, olivno olje ter sol in poper – do gladke teksture.
Ohladimo v hladilniku, vsaj za 2 uri.
Gazpacho postrežemo s krutoni, na kocke narezano kumaro ali češnjevimi paradižniki. Dodamo sveže liste bazilike in peteršilja, lahko tudi malo olivnega olja in mlet črn poper.
Hladna juha se odlično prileže v vročih dneh, ko je lahko tudi samostojno kosilo. Če jo postrežete kot predjed, je zanimiv način postrežbe v (širokih in nizkih) kozarcih.
Ste bolj za klasiko? RECEPT za paradižnikovo juho je tule